Duvama

duurzaam vastgoed management

Energielabel Woningen

Een energielabel laat u zien hoe energiezuinig uw woning is en wat je eventueel kunt verbeteren. Mocht u uw huis te gaan verbeteren dan kunt u zien wat u zou kunnen verbeteren om de woning nog energie zuiniger te maken..

Wanneer u overweegt de woning te gaan verhuren of misschien te gaan verkopen dan moet u een geldig geregistreerd energielabel hebben. Heeft u geen energielabel dan, riskeert u een boete.

 

 

Waarom een energielabel

Zoals al aangegeven met een energielabel kunnen kopers of huurders zien of een woning zuinig of niet zuinig is met energie. Dat is handig want als u met de huidige energieprijzen een energiezuinige woning heeft betekent dit een lagere energierekening en een lagere maandlast en ook nog eens meer wooncomfort. Bovendien draagt u ook nog eens een steentje bij aan het milieu.

Een energielabel geeft met klassen aan hoe zuinig of onzuinig een woning is. A+++ is energie zuinig (Groen) en G is energie onzuinig (Rood)

 

Hoe herken je energiezuinig

Een energiezuinig huis heeft een goede isolatie van zowel gevel, dak als panelen. En nog beter als er HR++ of Trippelglas in de kozijnen zit er een energiezuinige verwarmingsketel en/of warmwatertoestel aanwezig is. En mochten er ook nog zonnepanelen aanwezig zijn dan bent u zeer zeker op de goede weg.

 

Energielabel aanvragen

Een energielabel wordt vastgesteld door een erkend energie-adviseur en deze komt persoonlijk bij u thuis om alle kenmerken van uw woning op te nemen en digitaal vast te leggen. Hij maakt foto`s, controleert waar mogelijk de isolatie en kijkt ook naar uw technische installaties. Als de adviseur voldoende gegevens heeft dan verwerkt hij deze gegevens en meld hij het energielabel af bij de overheid. Vraag gerust een vrijblijvende prijsopgave bij ons aan en klik op onderstaande knop.

© Copyright Duvama Duurzaam Vastgoed Management