Energielabel woningbouw

Bij verkoop of verhuur van een woning ben je als eigenaar verplicht een energielabel af te geven. Vanaf 1 januari 2015 zal de overheid hierop toezien en ook sanctioneren.

Let op! u dient bij verkoop van een recreatiewoning ook een energielabel te overhandigen u kunt in dit geval niet volstaan met een definitief DigiD energielabel en dient een officieel energielabel op te laten stellen.

Energielabel

DUVAMA is gecertificeerd voor het opstellen van energielabels opstellen voor woningen. Voor het bepalen van de energie-index komt de adviseur van DUVAMA bij u langs en maakt een opname van de totale isolatie van uw woning, zoals het dak, de muren, de vloeren en de ramen. Ook wordt er gekeken naar de energiezuinigheid van de vaste installaties. Denk aan warm water, ventilatie en verwarming. Op het certificaat wordt de energie index weergegeven.

Voorlopig energielabel particulieren

Het voorlopige energielabel wordt door de overheid naar iedere gebouwbezitter toegestuurd waarvan de woning nog niet is voorzien van een energielabel. Dit voorlopige label heeft geen formele status. Vanaf 1 januari 2015 kunnen mensen het definitieve energielabel aanvragen via een simpele internetapplicatie. In dit programma controleren of actualiseren we tien belangrijke kenmerken. Nadat het is ingevuld wordt het nog gecontroleerd door een onafhankelijk deskundige. DUVAMA is een onafhankelijke deskundige en kan u hiermee verder helpen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

© Copyright Duvama Duurzaam Vastgoed Management